De Ruilwinkel sluit per 1 december

De Ruilwinkel is al 5 jaar een leerwerklocatie van Rijnvicus. De Ruilwinkel wordt gesloten omdat de kosten, zoals huisvesting en personeel, te hoog zijn. Ook zijn de opbrengsten te laag en stromen te weinig medewerkers door naar regulier werk.

Het vinden van een passende baan voor de huidige medewerkers, heeft een hoge prioriteit. Rijnvicus zorgt er samen met de medewerkers voor dat ze een weer een nieuwe werkplek vinden. Eetcafé De Verrassing van Alphen dat naast De Ruilwinkel ligt, blijft gewoon open. De sociale buurtfunctie blijft hiermee behouden.

Nieuwe kansen

Rijnvicus is altijd op zoek naar nieuwe en kansrijke leerwerktrajecten en samenwerkingen met ondernemers. Zo zit Habru sinds kort bij Rijnvicus in het pand. Zij maken behandeltafels die worden gebruikt in de zorg. De constructie van de tafels wordt door medewerkers van Rijnvicus gelast en ze zetten de behandeltafels in elkaar. Daarnaast is Rijnvicus gestart bij sporthal De Vlinder in Ter Aar (in opdracht van de gemeente Nieuwkoop). Onze medewerkers verzorgen daar de schoonmaak en de sportondersteunende horeca.