Coronaproof GO-through- bioscoopevent laat werkzoekenden en werkgevers kennismaken

Door corona is het nu niet eenvoudig werkzoekenden te laten kennismaken met een potentiële werkgever. Om dit toch mogelijk te maken voor mensen met een arbeidsbeperking organiseerde het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland op 29 oktober een ludiek event: een GO-through bioscoop.

Drive-in bioscoop: korte pitches  

Gebaseerd op het concept van een drive-in bioscoop, bekeken werkgevers vanuit hun eigen auto een film op een groot scherm. In de film stelden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich voor en gaven een korte pitch. Na het bekijken konden bezoekers aangeven welke werkzoekende ze zouden willen ontmoeten. En met succes: meerdere werkgevers stonden open voor een vervolgafspraak. Het idee voor dit event is gebaseerd op het succesvolle Holland Rijnland Got Talent-event in 2019. Ook daar presenteerden de werkzoekenden zich op film voor aan de aanwezige werkgevers. Een groot deel van deze werkzoekenden heeft door dit event een baan gevonden.

Reacties op Go through event 

Allard Jaring, manager Logistiek LUMC is enthousiast:” Een hele slimme out-of-the-box aanpak om de mensen te bereiken. Een van de doelstellingen van het LUMC is: “grensverleggend beter worden”. Dit geldt voor onze medewerkers, het milieu en de maatschappij. We hebben al vele fijne medewerkers met een arbeidsbeperking bij ons werken. Grensverleggend is dit evenement ook. En dat past goed bij LUMC”.
Bas Pater, werkzoekende: “De filmlocatie was mooi en je maakt het niet iedere dag mee dat je voor een professionele cameraploeg staat. Ik ben wel een prater en vond het een goede kans om te laten zien wie ik ben en wat ik kan. Ik vond het een hele leuke dag en ben benieuwd of ik kans maak om met een werkgever in gesprek te gaan.”
Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie en Cultuur gemeente Leiden: “Fijn dat er ondanks corona een creatieve manier is gevonden om werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Zeker in deze tijd hebben genoeg mensen een steuntje in de rug nodig in hun zoektocht naar werk.”


bioscoop WSP HR