Maak kans op een gratis wormenhotel

‘Wat voor een hotel?’, denkt u misschien. Een wormenhotel! Als gemeente en Rijnvicus willen we zo min mogelijk grondstoffen verspillen. Alles wat we hergebruiken, hoeven we niet opnieuw te produceren en dat is beter voor het milieu.

Dit noemen we ook wel circulaire economie. Het wormenhotel in een oude kliko is hier een prachtig voorbeeld van. De kliko krijgt een tweede leven en inwoners hergebruiken hun GFT+E afval (groente, fruit, tuin en etensresten) weer als voedselrijke compost voor hun planten of moestuin. In dit filmpje legt André Troost enthousiast uit hoe dit werkt.

Een mooi sociaal aspect is dat medewerkers van Rijnvicus de kliko’s tot wormenhotel ombouwen. Zo zijn de medewerkers van Rijnvicus druk bezig om op eigen terrein een mooie moestuin op te bouwen. Hier komt uiteraard ook een wormenhotel te staan.

Gemeente Alphen aan den Rijn geeft een aantal wormenhotels weg. U krijgt er zelfs gratis tijgerwormen en bokashi (voedsel voor de wormen) bij. E-mail snel naar atroost@alphenaandenrijn.nl en bestel uw wormenhotel. Op = op!  

Wormenhotel