Instructies werkgevers online banenmarkt

Rijnvicus organiseert de online banenmarkt. Wij helpen jullie graag met het vinden van geschikt personeel. Upload je vacature in onze LinkedIn-groep, dan kijken wij of we een mooie match kunnen maken met een van onze gemotiveerde werkzoekenden!

Als lid van de LinkedIn-groep Rijnvicus online banenmarkt komt u op een laagdrempelige manier in contact met gemotiveerde werkzoekenden uit de regio. Upload uw vacature in de LinkedIn groep, zodat wij tijdens de banenmarkt een match kunnen zoeken. Werkzoekenden kunnen direct reageren op uw vacature. Ook kunt u reageren op cv’s en (video)pitches van werkzoekenden. Rijnvicus hoopt veel matches te maken! U kunt al uw openstaande vacatures plaatsen; er is geen maximum. 

Voorbereiding deelname banenmarkt

 • Ga naar de LinkedIn-groep Rijnvicus online banenmarkt en klik vervolgens op lidmaatschapsverzoek. U krijgt binnen 24 uur bericht wanneer u lid bent geworden van de groep. 
 • Schrijf vooraf de content voor uw berichten, denk ook aan beeldmateriaal en hashtags. 
 • Bekijk de aanvullende tips en instructies hieronder of via de LinkedIn-groep. 
 • Plan tijdens en na de banenmarkt tijd om op de reacties op uw vacatures te reageren.

Veel gestelde vragen

Kan ik direct contact opnemen met werkzoekenden?
U kunt tijdens en na de online banenmarkt rechtstreeks contact opnemen met de werkzoekenden, tenzij dit anders is aangegeven in het bericht, pitch of het cv. 

Wat gebeurt er met de vacatures die ik geplaatst heb?
U bent zelf verantwoordelijk voor de door uw geplaatste vacatures en de opvolging van eventuele reacties daarop. De adviseurs van Rijnvicus kijken tijdens de online banenmarkt mee met de geplaatste vacatures. Zien zij een geschikte werkzoekende voor u? Dan nemen wij contact met u op voor een mooie match.

Hoe plaats ik een vacature tijdens de online banenmarkt?

 • Tijdens de online banenmarkt kunt u van 10.00 tot 13.00 uur vacatures en oproepen plaatsen. Dit kan als u lid bent van de LinkedIn-groep Rijnvicus online banenmarkt 
 • Klik op de pagina op: ‘Begin een gesprek in deze groep’. 
 • Schrijf of plak hierin uw korte, duidelijke en wervende vacaturetekst. Denk aan een functietitel, werkzaamheden, eisen, uren en bijzonderheden 
 • Plaats onderaan hashtags in verband met de vindbaarheid, bijvoorbeeld #vacature #functienaam #parttime #mbo. 
 • Geef aan hoe werkzoekenden contact kunnen opnemen en verwijs voor extra informatie naar uw website. 
 • Voeg eventueel de volledige vacaturetekst toe via het document-icoontje. Voeg een aansprekende afbeelding toe of wijzig via het camera-icoontje. 
 • Ook leuk: een kort filmpje dat een indruk geeft van de werkzaamheden of de sfeer in uw bedrijf.  

Klaar? Klik op ‘Plaatsen’ om uw vacature te delen. Deelnemers aan de online banenmarkt kunnen nu reageren. U kunt uw bijdrage bewerken of verwijderen. Klik daarvoor op de 3 puntjes rechtsboven.  

Hoelang blijven vacatures online staan? 
Geplaatste vacatures blijven na de banenmarkt nog vier weken online staan. Geeft u het ons door als de vacature is ingevuld? Zo houden we onze groep actueel. 

Is er een vervolg na de banenmarkt? 
Na de banenmarkt bespreken we graag of de vacature vervuld is en op welke manier. Uw ervaringen gebruiken we graag voor de verbetering van de volgende banenmarkt. 

Hoe kan ik geschikte werkzoekenden vinden tijdens de online banenmarkt?
U kunt alle bijdragen tijdens en na de online banenmarkt bekijken. Efficiënter is om gebruik te maken van de zoekfunctie op de LinkedIn-pagina. Met specifieke hashtags kun cv’s en pitches filteren die relevant voor u zijn. Opzoek naar een kok?  Typ dan in de zoekbalk naar  #cv #kok. Andersom geldt dit ook: werkzoekenden kunnen uw vacature beter vinden als u duidelijke hashtags gebruikt.