Instructies werkzoekenden online banenmarkt

Ben jij op zoek naar een leuke baan? Wil jij werkgevers in de regio laten zien wat je in huis hebt? Meld je dan aan voor de LinkedIn-groep Rijnvicus online banenmarkt. Hier brengen we werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact. Deze LinkedIn-banenmarkt wordt georganiseerd tijdens de Week van het Werk door Rijnvicus.

Als lid van de LinkedIn-groep Rijnvicus online banenmarkt kom je op een laagdrempelige manier in contact met werkgevers uit de regio. Tijdens de banenmarkt  kun je online jouw oproep met (video)pitch of cv delen. Direct reageren op een vacature kan natuurlijk ook. 

Voorbereiding deelname banenmarkt

 • Zorg dat je LinkedIn-profiel goed op orde is. 
 • Ga naar de LinkedIn-groep Rijnvicus online banenmarkt.
 • Op de pagina klik je vervolgens op lidmaatschapsverzoek. Je krijgt binnen 24 uur bericht wanneer je lid bent geworden van de groep. 
 • Zorg voor een krachtig cv in een duidelijke opmaak. Extra opvallen? Neem een video op waarin je je voorstelt en vertelt wat je zoekt. 
 • Denk na over jouw oproep , schrijf alvast een korte, duidelijke en wervende tekst. Wie ben je, wat zoek je en wat heb jij een werkgever te bieden?
 • Denk goed na over wat jij online over jezelf wilt delen. Wees je bewust van privacygevoelige informatie, zoals jouw contactgegevens.

Veel gestelde vragen

Voor wie is de online banenmarkt bedoeld?
De banenmarkt is voor alle werkgevers en iedereen die op zoek is naar (ander) werk in de gemeente  Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

Kan ik direct contact opnemen met werkgevers?
Je kunt tijdens en na de online banenmarkt rechtstreeks contact opnemen met de werkgevers die een vacature hebben gepost. Gebruik hiervoor de contactgegevens die de werkgever aangeeft in zijn of haar bericht.

Wat gebeurt er met de oproep die ik geplaatst heb?
Je bent zelf verantwoordelijk voor de door jouw geplaatste oproep en de opvolging van eventuele reacties daarop. Onze consulenten kijken tijdens de online banenmarkt mee met de geplaatste vacatures en oproepen. Zien zij een geschikte vacature voor je? Dan laten ze je dat weten en bemiddelen ze als dit wenselijk is. 

Hoe plaats ik een oproep tijdens de online banenmarkt?
Tijdens de online banenmarkt kun je van 10.00 tot 13.00 uur vacatures en oproepen plaatsen. Dit kan als je lid bent van de LinkedIn-groep Rijnvicus online banenmarkt. 

 • Klik op de pagina op: ‘Begin een gesprek in deze groep’. 
 • Schrijf of plak hierin jouw korte, duidelijke en wervende oproep. Wie ben je, wat zoek je en wat heb jij een werkgever te bieden? 
 • Voeg je cv toe. 
 • Plaats hashtags, zo ben je beter vindbaar, zoals #cv #functienaam #parttime #mbo. 
 • Geef aan hoe werkgevers contact met je kunnen opnemen. 
 • Je kunt een foto of video toevoegen of wijzigen via de icoontjes onderaan.

Klaar? Klik op ‘plaatsen’ om je oproep te delen. Deelnemers aan de online banenmarkt kunnen nu reageren. Je kunt ook altijd je bijdrage bewerken of verwijderen. Klik daarvoor op de 3 puntjes rechtsboven. 

Ik kan zelf geen oproep plaatsen, wat nu? 
Wil je een oproep plaatsen, maar ben je zelf niet in de gelegenheid tijdens de online banenmarkt? Overleg dan met jouw contactpersoon bij Rijnvicus. 

Hoelang blijven vacatures en oproepen online staan? 
Geplaatste vacatures en oproepen blijven na de banenmarkt nog vier weken online staan. 

Is er een vervolg na de banenmarkt? 
Na de banenmarkt horen we graag hoe het gegaan is. Jouw ervaringen gebruiken we graag voor de organisatie en verbetering van de volgende banenmarkt.  

Hoe kan ik geschikte vacatures vinden tijdens de online banenmarkt?
Je kunt alle berichten tijdens en na de online banenmarkt bekijken. Efficiënter is om gebruik te maken van de zoekfunctie op de LinkedIn-pagina.  Met specifieke hashtags kunt je vacatures filteren die relevant voor je zijn. Zoek je een baan als kok? Typ dan in de zoekbalk #vacature #kok.