Wanneer je het bedrijfsrestaurant van Rijnvicus binnenloopt lacht de enthousiaste Jason je toe. Hij is als meewerkend voorman met zijn team verantwoordelijk dat alles soepel verloopt. Van het voorbereiden van maaltijden en broodjes voor de lunchpauzes tot het uitserveren van koffie en thee.
Jason vertelt: ‘Sinds een paar maanden ben ik werkzaam bij Rijnvicus. Ik heb hiervoor 26 jaar in Curaçao gewoond. Daar werkte ik in een culinair restaurant en maakte ik werkweken van 60 uur. De balans tussen werk en privé vind ik hier in Nederland veel beter. Ook heb ik hier geleerd dat het niet erg is om fouten te maken. Toen ik net in Nederland was moest ik de Nederlandse taal echt nog beter onder de knie krijgen bijvoorbeeld. Bij het eerste restaurant waar ik in Nederland ging werken heb ik de kans gekregen om mijn Nederlands te verbeteren’.
Mensen werken hier met veel plezier
‘Bij Rijnvicus werk ik als meewerkend voorman. Deze rol is nieuw voor mij. Ik vond het spannend om daarmee te beginnen. Ik heb veel tijd geïnvesteerd in het leren kennen van mijn collega's. Daarbij heb ik mijzelf opengesteld zodat collega's ook open durven zijn naar mijn. Het helpt mij om iedereen goed te leren kennen zodat ik de persoon op de juiste plek inzet. Want niet iedereen kan op dezelfde manier het werk uitvoeren’.
'Ik lach elke dag'
‘Wat mij opvalt, is dat de mensen hier met heel veel plezier werken, dat is aanstekelijk! Ik heb daardoor ook zoveel plezier in dit werk. Ik lach elke dag! Ik leer hen dingen over mijn cultuur, het eten en ik kan mijn opgedane kennis van werken in een restaurant met hen delen. Met elkaar zorgen we er iedere dag voor dat de maaltijden op tijd klaar zijn, de koffie klaar staat en dat het allemaal schoon is.
Samenwerken met collega's is hierin heel belangrijk. Zonder mijn collega's kan ik het werk niet uitvoeren. Je moet kunnen vertrouwen op je team. Ik werk in alles mee en wil hen het gevoel geven dat ik achter hen sta en we het echt samen doen!’
Duurzaamheid in de keuken bij Rijnvicus
‘Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de keuken van Rijnvicus. We verwerken alle ingrediënten uit de moestuin en gooien niets weg. Hebben we veel aardappelen uit de moestuin, dan zoeken we daar een recept bij bijvoorbeeld tortilla. Of maken we van pruimen jam. Dit kan dan in de bakjes met yoghurt.
In onze zelfgemaakte jam zit minder suiker dan de jam die je normaal gesproken inkoopt. Dit is een stuk gezonder. Ik probeer daar altijd op te letten’.
Wij hebben ook plek voor jou!
Goed nieuws, Jason zoekt nog horecacollega’s! En ook de schoonmaak en het groen hebben wij nog plek voor enthousiaste collega’s. Wist je dat werken in de schoonmaak tegenwoordig veel moderner is dan vroeger? Wij werken namelijk veel met robots. Zo neemt schrobmachine Cobi een groot deel van het zware werk op zich, zoals dweilen en stofzuigen van grote oppervlakte. Nu blijft er meer tijd over voor het grondig reinigen van de rest van het pand.
Dat je een glimlach krijgt van werken in het groen bewijst Musa! In dit filmpje vertelt hij waarom hij, net als Jason, iedere dag met een glimlach naar zijn hovenierswerk gaat!
Wil jij ook zo’n leuke baan als onze collega’s?
Kom dan naar de Banenparade op zaterdag 16 november in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Naast diverse werkgevers uit de regio, zijn onze collega’s van Rijnvicus ook aanwezig. Zij vertellen je graag meer over het werken in het groen, de horeca en schoonmaak of kunnen je advies geven over een andere werkrichting! Kom langs en wellicht word jij onze nieuwe collega. Tot de 16de!
Bekijk hier de oproep voor de banenparade!